Agris.cz - agrární portál

Akcionáři Obchodních sladoven schválili vstup do Tchecomalt Grou

27. 8. 1998 | ČTK

Akcionári Obchodních sladoven schválili vstup do Tchecomalt Group

PROSTEJOV 27.srpna (CTK) - Akcionári Obchodních sladoven Prostejov (OS) dnes na rádné valné hromade odsouhlasili zámer na vstup této nejvetší sladarské spolecnosti v tuzemsku do skupiny potravinárských firem s holdingovým usporádáním Tchecomalt Group. Zároven poverili predstavenstvo OS, aby po projednání vstupu v dozorcí rade OS podepsalo holdingovou smlouvu s materskou spolecností holdingu - a.s. Tchecomalt Group.

Místopredseda predstavenstva OS Pavel Kryl dnes akcionárum rekl, že zaclenení do holdingového seskupení Tchecomalt Group prinese sladarské firme zejména rozvoj jejích tržních pozic, rozložení podnikatelských rizik, zvýšení tržní hodnoty spolecnosti a posílení její kapitálové stability.

Potravinárské seskupení Tchecomalt Group nyní tvorí 18 firem podnikajících ve sladovnictví, obchode se zemedelskými komoditami a ve šlechtení a produkci osiv. Krome OS, které jsou jeho vlajkovou lodí, patrí do seskupení napríklad Sladovna Hodonice, Moravská sladovna Kromeríž, deset podniku ZZN, ci dve osivárské a šlechtitelské spolecnosti Selekta a Selgen.

Predstavitelé Tchecomalt Group již dríve CTK rekli, že chtejí v tuzemsku vybudovat silnou skupinu potravinárských podniku.

Petr Behal ple


Zdroj: ČTK, 27. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 15:50