Agris.cz - agrární portál

Proti zrušení Vratislavického pivovaru je téměř 8000 přátel piva

26. 8. 1998 | ČTK

Proti zrušení Vratislavického pivovaru je témer 8000 prátel piva

VRATISLAVICE NAD NISOU (okres Liberec) 26.srpna (CTK) - Behem necelého mesíce získalo obcanské sdružení Prátel Vratislavického pivovaru pod petici za jeho záchranu podpis od 7 738 obcanu. Tu spolu s otevreným dopisem zaslalo dnes sdružení generálnímu rediteli Pražských pivovaru Grahamu Staleymu. CTK o tom informoval jeho clen Jan Pikous.

"Zájem verejnosti o petici vyjadruje jednoznacne nesouhlas s postupem Pražských pivovaru," uvádí se v dopise. Sdružení v nem vyzývá Pražské pivovary ke schuzce a k lepšímu vysvetlení všech duvodu pro uzavrení Vratislavického pivovaru.

Pražské pivovary rozhodly o jeho zrušení letos v kvetnu ve snaze zlepšit hospodárnost své produkce. Zrušení pivovaru s 126letou tradicí má být záverecnou fází restrukturalizacního programu, který Pražské pivovary zahájily vloni po sloucení trí pivovarnických firem do jednoho právního subjektu. Vratislavické pivo se má varit i nadále, ale v Praze. V pivovaru prijde do konce zárí o práci 370 lidí.

"Myslíme si, že nejde jen o ekonomické duvody. Uzavrení provozu vnímáme jako snahu o likvidaci konkurence. Pražské pivovary a spolecnost Bass chtejí zvýšit své zisky na úkor regionálních výrobcu," míní clenka sdružení Simona Jašová. Podle jejího názoru jde o ztracenou bitvu, ale signatári petice chtejí dokázat, že nehodlají jít jen jako ovce na porážku.

Petra Laurinová ple


Zdroj: ČTK, 26. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 13:12