Agris.cz - agrární portál

Plzeňský Prazdroj bude distribuovat Fernet Stock

24. 8. 1998 | ČTK

Plzenský Prazdroj bude distribuovat Fernet Stock

PLZEN 24.srpna (CTK) - Plzenský Prazdroj se stává ode dneška jedním z distributoru výrobku akciové spolecnosti Stock Plzen. Vyplývá to ze smlouvy, kterou dnes obe spolecnosti uzavrely a o níž dnes CTK informoval generální reditel spolecnosti Stock Plzen Martin Petrášek.

"Provozovatelé restaurací jsou stále nárocnejší na servis, a proto jsem využili zkušeností a distribucní síte Plzenského Prazdroje," zduvodnil uzavrení smlouvy Petrášek. Na konkrétním plánu se firmy nedohodly ani si nestanovily žádné hranice ci limity. "Prazdroj odebere takové množství alkoholu, které dokáže prodat," upresnil.

Nabídku Plzenského Prazdroje, k níž vedle 11 druhu piva patrí rovnež whisky, vodka a Becherovka, tak krome Fernet Stocku, který je nejprodávanejší lihovinou v Ceské republice, obohatí Fernet Stock Citrus, Rum Božkov a další výrobky ze sortimentu nejvetšího výrobce lihovin v CR.

Loni Plzenský Prazdroj prodal 4000 hektolitru whisky, 29.000 hektolitru vodky a 83.000 hektolitru Becherovky, pricemž jeho manažeri predpokládají, že jednu tretinu obratu firmy bude tvorit prodej jiných alkoholických nápoju než piva. Podle obchodního reditele Otakara Bindera se v budoucnu Prazdroj možná zamerí i na víno.

Stock Plzen prodal za první tri mesíce letošního roku pres 3,9 miliónu litru lihovin. V lonském roce prodal 22,6 miliónu litru lihovin s mezirocním nárustem necelých 22 procent. Fernet Stock vcetne Citrusu z toho cinil 13,1 miliónu litru s mezirocním nárustem témer 23 procent.

Marie Fialová kri


Zdroj: ČTK, 24. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 12:31