Agris.cz - agrární portál

IPB: ÚOHS ve věci fúze pivovarů dopustil procesních chyb

21. 8. 1998 | ČTK

IPB: ÚOHS ve veci fúze pivovaru dopustil procesních chyb

BRNO 21.srpna (CTK) - Tisková mluvcí IPB Barbora Tachecí v reakci na obsah dnešní tiskové konferenci Úradu pro ochranu hospodárské souteže (ÚOHS) ve veci fúze Plzenského Prazdroje a Pivovaru Radegast pro CTK uvedla, že "správní rízení je neverejné a vše, co je soucástí spisu, má duverný charakter".

Poznamenala, že pokud sám ÚOHS, navíc v prubehu rízení, zverejnuje jím vybrané duverné informace, porušuje veškeré principy, na kterých je správní rízení postaveno.

Podtrhla rovnež, že úrad na zmínené tiskové konferenci navíc nevyvrátil žádnou z procesních chyb, kterých se skutecne dopustil a na než upozornil právní zástupce a.s. Ceské Pivo Tomáš Sokol. Totiž, že úcastníkum rízení - tedy Nomure Europe a Nomure International - nebylo nikdy sdeleno, že jsou úcastníky rízení a nedostali ani príležitost se ve stanovené lhute vyjádrit, protože ÚOHS vydal své rozhodnutí ješte pred jejím vypršením.

Generální reditel spolecnosti Nomura International Randall Dillard v této souvislosti uvedl, že pokud nazval po vydání prvostupnového rozhodnutí postup úradu "unáhleným a velmi podivným" je po jeho dnešní tiskové konferenci "v šoku".

Za "skutecne nevídané" oznacil, že ÚOHS "porádá tiskovou konferenci na obhajobu svého postupu, na které verejne ventiluje duverné informace o soukromých spolecnostech". A to v dobe, kdy ješte ani nedobehla lhuta k prípadnému odvolání a prípad tedy není ukoncen.

Tomáš Sokol se pozastavil nad vysvetlením úradu, že pro své rozhodnutí, jímž zminovanou fúzi nepovolil, zvolil "rychlou koncovku". Poznamenal, že mel dbát predevším o to, aby jeho "koncovky" byly zákonné, jinak "z naší zeme delá džungli". Podle slov Sokola "vzpoura úredníku pokracuje". V souvislosti s dnešním datem pridal: "Zdá se, že 21.srpen se Varšavské smlouve a ÚOHS príliš nevydaril".

Jirí Šesták bm


Zdroj: ČTK, 21. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 19:00