Agris.cz - agrární portál

Valná hromada Pivovaru Sedlec rozhodne o dalším osudu firmy

19. 8. 1998 | ČTK

SEDLEC 19.srpna (CTK) - Pivovar Radegast Sedlec, jehož všech 150 zamestnancu dostalo v záveru letošního cervence výpovedi, stojí pred valnou hromadou, která má rozhodnout o dalším osudu firmy. Akcionári by meli 20.srpna rozhodnout o variantách rešení situace firmy vcetne možné záchrany, likvidace nebo podání návrhu na konkurs. CTK o tom informoval generální reditel a predseda predstavenstva spolecnosti Vlastimil Obadal.

Zachovat cinnost predluženého pivovaru podminují investice do technologických celku spolecnosti vázané na výrazné navýšení základního jmení, které by mely výrazne snížit výrobní náklady. Míra navýšení základního jmení vychází z nekolika investicních variant zpracovaných predstavenstvem. "S temito variantami ale seznámíme až akcionáre na valné hromade," rekl již dríve Obadal.

Pivovar, který se nachází v platební neschopnosti, stojí pred nutnou rekonstrukcí varny, celého studeného bloku, filtracní linky a cástecné obnovy zarízení stácírny. Tyto investice pritom predstavují rádove stovky miliónu korun. Prípadné investice by tak mela firma realizovat po etapách v závislosti na možném zvyšování odbytu sedleckého piva. Celý proces by pritom mela realizovat v následujících nekolika málo letech.

K propuštení všech 150 zamestnancu se vedení pivovaru rozhodlo na základe negativní ekonomické situace firmy. Sedlecký pivovar má negativní vlastní jmení ve výši 100 miliónu korun. Jeho soucasné závazky dosahují 235 miliónu korun a jeho pohledávky jsou na úrovni 15 miliónu korun.

Základní jmení Pivovaru Radegast Sedlec je 148 miliónu korun. Majoritním vlastníkem je s 58,74 procenta akcií Radegast Nošovice. Fond národního majetku drží 13,37 procenta.

Kontakt: Pivovar Radegast Sedlec, a.s., 434 35 Sedlec tel.: 035/6130201, fax:41449

Jan Melichar bm


Zdroj: ČTK, 19. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 02:36