Agris.cz - agrární portál

Pivovar Vyškov letos očekává výstav asi 77 tisíc hektolitrů piva

16. 8. 1998 | ČTK

Pivovar Vyškov letos ocekává výstav asi 77 tisíc hektolitru piva

VYŠKOV 16.srpna (CTK) - Výstav približne 77 tisíc hektolitru piva ocekává letos Pivovar Vyškov, jeden z nejmenších pivovaru v Ceské republice. Loni vystavil 72 tisíc hektolitru piva. Pro CTK to dnes uvedl vedoucí obchodního oddelení Jirí Pinos pri dnu otevrených dverí v rámci Vyškovské mestské pouti.

Pinos odhadl, že zarízení pivovaru si prohlédne a jeho lahodný produkt ochutná v prubehu šesti hodin bezmála tri tisíce zvedavcu. Hned od pocátku projevovali znacný zájem o svetlou "ctrnáctku", kterou pripravil pro výjimecné príležitosti sládek Josef Veselý. Do tržní síte má být dodávána ctyrikrát rocne.

Pivovar Vyškov vyrábí a dodává do obchodní síte v regionu, v okolních okresech, v Brne, na Breclavsku, Hodonínsku, Zlínsku a Uherskohradištsku ctyri svetlá piva - "osmicku" Bira, Desítku, "jedenáctku" Džbán a "dvanáctku" Breznák - a také tmavé jedenáctistupnové pivo Havran.

Pivovar dríve patril olomouckému arcibiskupství a nyní, jako státní akciová spolecnost se 75 pracovníky, netrpelive ceká na privatizacní "tecku" v podobe rozhodnutí o církevním majetku.

Jirí Šesták dp


Zdroj: ČTK, 16. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 16:50