Agris.cz - agrární portál

Pomoc státních lesů zatopeným oblastem využilo téměř 50 občanů

16. 8. 1998 | ČTK

Pomoc státních lesu zatopeným oblastem využilo témer 50 obcanu

HRADEC KRÁLOVÉ 16.srpna (CTK) - Nabídku levného dreva na stavbu domu od státního podniku Lesy Ceské republiky (LCR) jako pomoc obcanum postiženým lonskými povodnemi zatím na Morave využilo témer 50 stavebníku. Zhruba stejnému poctu by mela být jejich žádost v dohledné dobe vyrízena, rekl CTK generální reditel LCR Jirí Oliva.

Pomoc spocívá v prodeji dreva za symbolické ceny tem, kterí staví nový dum po úredne povolené demolici. Stejnou nabídku LCR ucinily i lidem zasaženým cervencovými povodnemi na Rychnovsku.

Pomoc je poskytována bud formou samovýroby za symbolickou cenu jednu korunu za metr krychlový dreva, nebo odberem sortimentu na sklade dodavatele prací pro LCR na poukázku za cenu výrobních nákladu. Další možností je dodávka zlevnené drevní hmoty výrobci domu ze dreva, který je soucasne dodavatelem prací pro LCR a od nehož si poškozený dum koupí.

Na stavbu celodreveného domku obdrží poškozený zvýhodnene drevní hmotu do výše projektu, maximálne však 100 metru krychlových dreva. Na klasickou stavbu kombinovanou pak získá nejvíce 15 metru krychlových dreva.

Drtivá vetšina stavebníku využila nabídku na kombinovanou stavbu. Pouze tri lidé se rozhodli pro stavbu celodreveného domku, uvedl Oliva.

Zdenek Rychtera dp


Zdroj: ČTK, 16. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 17:13