Agris.cz - agrární portál

ÚOHS údajně fúzi Plzeňského Prazdroje s Radegastem zamítl

14. 8. 1998 | ČTK

ÚOHS údajne fúzi Plzenského Prazdroje s Radegastem zamítl

NOŠOVICE (okres Frýdek-Místek) 14.srpna (CTK) - Úrad pro ochranu hospodárské souteže (ÚOHS) ve svém novém prvostupnovém rozhodnutí zamítl fuzi Plzenského Prazdroje a nošovického Radegastu. CTK to dnes rekl generální reditel nošovického pivovaru Stanislav Fridrich. Podle nej jde však zatím o nepodloženou ústní informaci, kterou se dnes vedení Pivovaru Radegast dozvedelo od jednoho z akcionáru.

"Pivovar Radegast sice poskytoval k šetrení urcité podklady, není však úcastníkem rízení a písemné rozhodnutí antimonopolního úradu tedy nemá a mít nebude," zduraznil. Podle Fridricha se hodlá hlavní akcionár Pivovaru Radegast proti prvostupnovému rozhodnutí ÚOHS odvolat.

Puvodní rozhodnutí úradu z 10.února 1997 predseda ÚOHS Stanislav Belehrádek v rízení o rozkladu zrušil a žádost o povolení fúze vrátil správnímu orgánu k novému projednání. Belehrádkovo rozhodnutí nabylo právní moci 10.cervna.

Zmínené kroky mel zaprícinit fakt, že puvodní rozhodnutí bylo vydáno nesprávným úcastníkum rízení.

"Vlastníci majetkových podílu, kterí požádali o povolení fúze, je prodali pred skoncením rízení," objasnila v pondelí pracovnice tiskového oddelení ÚOHS.

Své konecné rozhodnutí svého nového projednávání v prvém stupni rozeslal Belehrádkuv úrad všem úcastníkum rízení ve stredu 12.srpna.

Podle tisku se fúze dvou nejvetších domácích pivovaru prakticky uskutecnila, protože Prazdroj i Radegast ovládá jeden majitel. Tím je IMP Finance, kterou podobne jako Investicní a poštovní banku kontroluje japonská Nomura. Hlavním akcionárem Plzenského Prazdroje je spolecnost Ceské pivo, kterou témer stoprocentne vlastní IMP Finance, vetšinový akcionár Pivovaru Radegast.

Elena Mazurová ple


Zdroj: ČTK, 14. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.04.2024 07:19