Agris.cz - agrární portál

Karlovarská Becherovka hrozí žalobou slovenskému Simpexu

14. 8. 1998 | ČTK

PRAHA 14.srpna (CTK) - Pokud na Slovensku bude príští mesíc zahájena výroba "bratrícka" ceské becherovky, jíž avizovala spolecnost s rucením omezeným Simpex Plus, podá akciová spolecnost Jan Becher - Karlovarská Becherovka podle jejího manažera Davida Binara trestní oznámení. Vyplývá to z jeho informací pro dnešní Lidové noviny (LN) a Právo.

Jak dále vyplynulo z Binarových informací, karlovarská Becherovka se však slovenské konkurence nijak neobává a nepochybuje, že ve sporu o vítezi je již predem rozhodnuto. "Ochranná známka, etiketa a láhev jsou chráneny u Úradového patentového vlastnictví a jsou tedy zablokovány jen pro výhradní užívání Karlovarskou Becherovkou. Tak je tomu i na Slovensku, stejne jako v CR a rade dalších zemí, do nichž se tento známý likér vyváží," vysvetlil Binar.

Zároven pripustil, že pokud by se konkurencní produkt jmenoval úplne jinak, byl by v jiném obalu a s jinou ochrannou známkou, byl by právní spor pro vytlacení slovenského výrobce omezený.

Slovenská firma, která oznámila výrobu svetoznámého bylinného likéru Becherovka podle údajne originální receptury do jednoho mesíce tuto stredu, na jedné strane odmítá, že by chtela Karlovarskou Becherovku poškodit. Na druhé strane se ale vubec netají tím, že by slovenskou "becherovku" mohla vyvážet i do zahranicí, vcetne CR, pripomínají Lidové noviny.

kri


Zdroj: ČTK, 14. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 07:32