Agris.cz - agrární portál

Papírenská skupina Morpa měla loni zisk 50 miliónů korun

10. 8. 1998 | ČTK

Papírenská skupina Morpa mela loni zisk 50 miliónu korun

OLŠANY (okres Šumperk) 10.srpna (CTK) - Významná tuzemská papírenská skupina kolem akciové spolecnosti Morpa, která zahrnuje Olšanské papírny a spolecný cesko-rakouský podnik OP papírna, ukoncila lonské hospodarení podle auditovaných císel navzdory škodám zpusobeným nicivými záplavami a cenovým výkyvum na trhu s papírem s konsolidovaným ziskem 50 miliónu korun.

Jana Tvrdonová z agentury New Media International, která Morpu mediálne zastupuje, dnes ve zpráve zaslané CTK uvedla, že obrat skupiny loni dosáhl 3,3 miliardy korun.

Dodala, že papírny hospodarí se ziskem také v letošním roce, když za prvních šest mesícu vykázaly hrubý zisk 28,5 miliónu Kc, který je dvakrát vyšší než ve stejném období lonského roku.

Tržby spolecnosti se v prvním pololetí mezirocne zvýšily o tretinu a cinily jednu miliardu korun. "Mezirocne vzrostl i export, a to o 46 procent," rekla Tvrdonová.

Morpa, která je rozhodujícím tuzemským producentem bezdrevých grafických papíru a významným dodavatelem papíru pro kopírování, má od roku 1996 na základe privatizacního projektu pronajatých všech šest závodu Olšanských papíren, jejichž majoritní balík 51 procent vyhrála ve verejné obchodní souteži, organizované Fondem národního majetku.

Petr Behal mha


Zdroj: ČTK, 10. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 04:45