Agris.cz - agrární portál

ÚOHS dosud nerozhodl o fúzi Plzeňského Prazdroje a Radegastu

10. 8. 1998 | ČTK

ÚOHS dosud nerozhodl o fúzi Plzenského Prazdroje a Radegastu

BRNO 10.srpna (CTK) - Úrad pro ochranu hospodárské souteže (ÚOHS) dosud nevydal nové prvostupnové rozhodnutí ve veci fúze Plzenského Prazdroje a nošovického Radegastu. Na dotaz CTK to dnes sdelila Ivana Svobodová z tiskového odboru úradu.

Puvodní rozhodnutí úradu z 10.února 1997 predseda ÚOHS Stanislav Belehrádek v rízení o rozkladu zrušil a žádost o povolení fúze vrátil správnímu orgánu k novému projednání. Belehrádkovo rozhodnutí nabylo právní moci 10.cervna.

Podle vyjádrení Svobodové zmínené kroky zaprícinil fakt, že puvodní rozhodnutí bylo vydáno nesprávným úcastníkum rízení.

"Vlastníci majetkových podílu, kterí požádali o povolení fúze, je prodali pred skoncením rízení," objasnila. Upozornila v této souvislosti, že pri novém projednávání veci v prvém stupni úrad "naráží na obdobný problém".

Svobodová uvedla, že poté, co byla podle sdelení zástupce úcastníku uzavrena smlouva na prevod rozhodujícího podílu akcií jednoho z pivovaru, odstoupila jedna ze stran od smlouvy tesne pred vydáním rozhodnutí ÚOHS a prevod se neuskutecnil. "Tím se opet mení úcastník rízení," podotkla bez bližších informací.

Vysvetlila, že úrad musí ve svém rozhodnutí zohlednit skutecný stav veci a povolení ci nepovolení fúze musí vydat tomu, kdo skutecne kontroluje konkrétní podnik. Zduraznila, že tato procesní nezbytnost, spolu s postupem pivovaru, nyní vede k dalšímu odkladu rozhodnutí. Nový úcastník rízení musí být vyrozumen, že se stal úcastníkem tohoto rízení.

"Prinejmenším musí být seznámen s výsledky šetrení a dostat možnost se k nim vyjádrit," upozornila. O možném termínu vydání prvostupnového rozhodnutí ve veci však odmítla spekulovat.

Jirí Šesták mha


Zdroj: ČTK, 10. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.04.2024 01:28