Agris.cz - agrární portál

Lesy ČR pomohou záplavami postiženým obyvatelům dřevem

10. 8. 1998 | ČTK

Lesy CR pomohou záplavami postiženým obyvatelum drevem

PRAHA 10.srpna (CTK) - Státní podnik Lesy Ceské republiky (LCR) pomuže obcanum, kterí prišli o obydlí prodejem dreva za symbolické ceny. CTK o tom informovalo tiskové oddelení Ministerstva zemedelství CR. Predmetem pomoci LCR budou obcané a obce, jejichž trvalé obydlí nebo bytový fond byly povodní postiženy natolik, že musel být vystaven demolicní výmer a soucasne se uvažuje o obnove techto objektu.

Pomoc bude poskytnuta bud formou samovýroby za symbolickou cenu jednu korunu za metr krychlový dreva, nebo odberem sortimentu na sklade dodavatele prací pro LCR na poukázku za cenu výrobních nákladu. Další možností je dodávka drevní hmoty výrobci domu ze dreva, který je soucasne dodavatelem prací pro LCR. Ten potom hodnotu tohoto materiálu odecte od ceny domku.

Na stavbu celodreveného domku obdrží poškozený drevní hmotu do výše projektu, maximálne však 100 metru krychlových dreva, a na klasickou stavbu kombinovanou získá maximálne 15 metru krychlových dreva.

Žádosti o tuto výpomoc budou prijímány do 30.prosince letošního roku a výpomoc bude uzavrena realizací nejpozdeji do konce príštího roku.

Soucasne s výpomocí drevem zaslaly LCR prostrednictvím obecních úradu obcanum nejvíce postižených obcí ješte penežní pomoc ve výši 1,1 miliónu korun.

Oldrich Pribík bm


Zdroj: ČTK, 10. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 06:37