Agris.cz - agrární portál

Lacinými cigaretami hodlá CZ Tabák konkurovat současnému monopol

5. 8. 1998 | ČTK

Lacinými cigaretami hodlá CZ Tabák konkurovat soucasnému monopolu

Praha 5.srpna (CTK) - Nejpozdeji do poloviny zárí hodlá zahájit výrobu laciných cigaret znacky Letka cáslavská spolecnost CZ Tabák. Rocne chce vyrábet dve miliardy cigaret, tedy desetinu množství, které vykourí domácí konzumenti. Dnešní Mladé fronte Dnes to rekl clen predstavenstva zmínené spolecnosti Robert Kafka. Firma již dokoncila výstavbu výrobního areálu, do nehož koupila stroje za dve ste miliónu korun.

Cáslavská spolecnost zacne s výrobou, jen co dokoupí zbývající cást zarízení za dalších sto miliónu korun, dodal Kafka. Tuzemské banky odmítly projekt financovat, protože u jeho zrodu stál syn bývalého majitele kladenských hutí Marko Stehlík, odvolává se list na názor konkurencních firem.

Vstup dalšího výrobce cigaret na tuzemský trh hodnotí odborníci skepticky, ale Kafka se potíží s odbytem nebojí. Po letošním dvojím zdražení tabáku je prý reálná šance uspet s lacinou produkcí. "Žádný posun od dražších znacek k levnejším nepozorujeme," uvedl pro MfD mluvcí tabáku Kutná Hora, monopolního výrobce na tuzemském trhu, Pavel Zuna. Tuzemští kuráci rocne spotrebují 21 miliardu cigaret, z toho ctyri petiny pocházejí od kutnohorského tabáku, kontrolovaného spolecností Philip Morris.

aol nth


Zdroj: ČTK, 5. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 18:24