Agris.cz - agrární portál

Sklizeň ovoce je příznivá, až na meruňky, píše Právo

3. 8. 1998 | ČTK

Sklizen ovoce je príznivá, až na merunky, píše Právo

PRAHA 3.srpna (CTK) - Výsledky i odhady sklizne ovoce jsou príznivé, až na merunky, jichž se urodila jen tretina obvyklého množství, uvádí dnešní Právo. Listu to rekl tajemník Ovocnárské unie CR Martin Ludvík. Na výpadku sklizne merunek se podepsala extrémní horka a sucha v dubnu a kvetnu, výnosy tak cinily 1,5 tuny z hektaru místo obvyklých trí až ctyr tun. Naopak úroda broskví je slibná, dodal Ludvík.

Pestitelum by ale mohly pusobit potíže s odbytem dovozy broskví z Recka. Zahranicní zájemci podle Ludvíka mají zájem o bobuloviny, avšak tech se v tuzemsku pestuje již málo poté, co ovocnári zredukovali plantáže.

Dvakrát tolik co jiná léta má být hrušek, o ctvrtinu nižší bude naopak sklizen jablek. Ovocnári se nyní obávají dumpingových cen jablek z Evropské unie, když kilogram techto plodu se prodává pod deset korun.

aol nth


Zdroj: ČTK, 3. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 17:25