Agris.cz - agrární portál

Kafilerie v Žichlínku zlikvidovala po povodních 100 tun zvířat

27. 7. 1998 | ČTK

Kafilerie v Žichlínku zlikvidovala po povodních 100 tun zvírat

HRADEC KRÁLOVÉ 27.cervence (CTK) - Kafilerie spolecnosti Asanace ze Žichlínku na Ústeckoorlicku zlikvidovala po záplavách, které minulý týden postihly okres Rychnov nad Knežnou, zhruba 100 tun uhynulých zvírat. CTK to dnes rekl pracovník Asanace Bohumil Chytka.

Nejvetší úhyn - kolem 90 tun brojleru, pracovníci kafilerie svezli z drubežárny v Opocne. Mezi vetší úhyn patrilo i 130 selat spolecnosti Zeas v obci Hroška. Zbytek mrtvých zvírat predstavovala predevším drobná domácí zvírata. Z velkých zvírat firma zpracovala dva kone a pet býku.

Ackoliv byl svoz z postižených míst v nedeli ukoncen, Chytka nevyloucil, že se na loukách mohou ješte ojedinele nejaká vyplavená zvírata objevit. V nadcházejících dnech je pak kafilerie pripravena svážet prípadné zkažené potraviny a potravinárské zboží. To ani nemuselo být zaplaveno, ale mohlo se zkazit po výpadku elektriny a nefungování chladicích zarízení.

Ze zpracovaných odpadu Asanace vyrábí napríklad masokostní moucky ci prumyslové tuky, z jejichž prodeje financuje svou cinnost.

Zdenek Rychtera mha


Zdroj: ČTK, 27. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 04:19