Agris.cz - agrární portál

Machovec:Převzetí akcií Vína Bzenec bylo v souladu se smlouvou

23. 7. 1998 | ČTK

Machovec:Prevzetí akcií Vína Bzenec bylo v souladu se smlouvou

BRNO 23.cervence (CTK) - Jako naprosto standardní obchod oznacil dnes cervnový nákup majoritního podílu v a.s.Víno Bzenec generální reditel a.s.Vinium Velké Pavlovice Jaroslav Machovec. "Akcie prešly 2.cervna na náš úcet a 18.cervna byly na základe lhuty ve smlouve zaplaceny," rekl dnes CTK v reakci na tvrzení bývalého predsedy predstavenstva bzenecké firmy Jirího Dvoráka.

Dvorák ve faxovém sdelení CTK mimo jiné uvádí, že Vinium nemá dosud rozhodovací pravomoc a akcionárská práva prevedených akcií jsou omezená. "Práva k rozhodování jsme meli, nové orgány Vína Bzenec byly najmenovány a 31.srpna je má potvrdit rádná valná hromada," upozornil Machovec.

Zámerem Vinia je podle nej v budoucnu zvýšit u obou firem efektivitu a snížit náklady. Velkopavlovický podnik, jako druhý nejvetší tuzemský producent prírodních vín, hodlá tímto krokem upevnit pozici na trhu a obohatit jej širší nabídkou. "Firemní znacky zustanou zachovány," dodal.

Vinium hospodarilo v loni s cistým ziskem 2,6 miliónu Kc pri mezirocním nárustu tržeb o 3,6 procenta na více než 300 miliónu korun. Do tržní síte dodala spolecnost pres devet miliónu lahví vína. Víno Bzenec ukoncilo lonský rok s obratem 160 miliónu Kc. Sortiment spolecnosti, která zamestnává kolem 120 osob, zahrnuje na 40 druhu výrobku vcetne sektu.

Jirí Macík mha


Zdroj: ČTK, 23. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 19:42