Agris.cz - agrární portál

Jihočeská drůbež má již na českém trhu téměř čtvrtinový podíl

23. 7. 1998 | ČTK

Jihoceská drubež má již na ceském trhu témer ctvrtinový podíl

VODNANY 23.cervence (CTK) - Obrat a.s. Jihoceská drubež se letos zrejme priblíží až ke dvema miliardám korun a spolecne s pobocnými závody dosáhne až 2,5 miliardy korun. Výrobne obchodní reditel spolecnosti Milan Ríha uvedl, že její podíl na ceském trhu drubežího masa a výrobku z nej ciní v soucasnosti 23 procent, což ve srovnání s lonským rokem predstavuje nárust o osm procent.

Spolecnost, která je nejvetším zpracovatelem drubeže v CR, loni investovala 130 miliónu korun. Její modernizované porážkové kapacity umožnují denne zpracovat až 70.000 kusu kurat. Loni vodnanská firma koupila podnik Mirka Mirovice, který zpracovává slepice a vodní drubež. Letos vstoupila také do táborského Tamasu, jenž produkuje speciality a polotovary z drubežího masa.

Výrobky zacala Jihoceská drubež balit v ochranné atmosfére, takže jejich trvanlivost je nyní deset dnu v prípade masa a 21 dnu v prípade uzenin. Tento krok považuje vedení firmy za velmi duležitý nejen z pohledu zásobování domácího trhu, ale i s ohledem na zlepšení možností exportu.

Ríha upozornil, že finalizace, tedy výroba bouraného masa, polotovaru a drubežích uzenin, predstavuje nyní asi 90 procent. Více než 60 procent výrobku prodává spolecnost obchodním retezcum.

Kontakt: Jihoceská drubež, a.s., Radomilická 886, Vodnany, tel.: 0342/382096.

Jakub Sekyra jw


Zdroj: ČTK, 23. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 16:12