Agris.cz - agrární portál

S Luxem odcházejí někteří vedoucí pracovníci resortu zemědělství

21. 7. 1998 | ČTK

S Luxem odcházejí nekterí vedoucí pracovníci resortu zemedelství

PRAHA 21.cervence (CTK) - S odcházejícím ministrem zemedelství CR Josefem Luxem odcházejí z vedoucích míst v resortu zemedelství nekterí vedoucí pracovníci. Jak sám Lux potvrdil, do jeho rukou již složil funkci napríklad námestek ministra zemedelství Antonín Kalina, který byl jedním z hlavních vyjednavacu MZe s orgány Evropské unie.

Podobne jako Kalina odchází z MZe také vrchní reditel odboru zemedelské výroby František Havír a z místa reditele Výzkumného ústavu zemedelské ekonomiky Josef Kraus. To, zda zustanou ve svých funkcích i po Luxove odchodu jeho další dva stávající námestci, tedy Václav Slavícek, v jehož kompetenci je Podpurný a garancní rolnický a lesnický fond, a Pavel Rybnícek, který má na starosti lesní hospodárství, záleží již na novém, od roku 1918 v poradí již 37.ministru zemedelství.

Tím by mel být ve stredu jmenován dosavadní predseda Svazu zemedelských družstev a spolecností Jan Fencl, který na dotaz CTK rekl, že po svém nástupu na ministerstvo nehodlá nijak radikálne menit jeho personální složení. V souvislosti s tím uvedl, že odvolání námestka pro lesní hospodárství Pavla Rybnícka, který byl podle informací CTK na MZe ješte pred Luxovým nástupem do funkce, není na poradu dne.

Oldrich Pribík ple


Zdroj: ČTK, 21. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.05.2024 05:08