Agris.cz - agrární portál

PepsiCo koupí od Seagramu firmu Tropicana za 3,3 miliardy USD

20. 7. 1998 | ČTK

PURCHASE (USA) 20.cervence (CTK) - Americký potravinárský koncern PepsiCo koupí od kanadského Seagramu nejvetšího svetového producenta znackových džusu Tropicana za 3,3 miliardy USD. Vyplývá to z dnešního sdelení druhého nejvetšího svetového výrobce nealkoholických nápoju.

Seagram shání peníze na koupi nizozemského hudebního vydavatelství PolyGram, které jej prijde na 10,6 miliardy USD. Puvodne chtel akcie Tropicany uvést na verejný trh, což by byla jedna z vubec nejvetších verejných nabídek akcií v USA, potom dal prednost rychlejšímu, i když méne výnosnému rešení.

Tropicana podle PepsiCo výrazne rozšírí aktivity spolecnosti na trhu džusu, jehož obrat se odhaduje na 16 miliard USD rocne. Predevším jí jde o rychle rostoucí segment mrazených džusu nepocházejících z koncentrátu.

PepsiCo, která loni odprodala své dceriné síte restaurací Pizza Hut, KFC a Taco Bell, je presvedcena, že Tropicana dobre zapadne do aktivit spolecnosti v oblasti nápoju a pochutin. Tropicana má obrat kolem dvou miliard USD rocne a krome USA je predním prodejcem džusu v Kanade, Francii, Británii a Belgii.

hp ple


Zdroj: ČTK, 20. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 02:02