Agris.cz - agrární portál

PepsiCola zvýšila čtvrtletní zisk o 19 procent

17. 7. 1998 | ČTK

PepsiCola zvýšila ctvrtletní zisk o 19 procent

PURCHASE 17.cervence (CTK) - Americká spolecnost PepsiCola vykázala v uplynulém ctvrtletí zisk ve výši 494 miliónu dolaru, což je o 19 procent více než ve stejném období lonského roku. Napsala to dnes agentura Reuters.

Spolecnosti vyrábející nápoje a pokrmy rychlého obcerstvení se podarilo ve sledovaném období zvýšit tržby o šest procent na 2,61 miliardy. Práve divize presnídávkových pokrmu se v posledních trech mesících rozvíjela velmi dynamicky a prekonala svoji kolegyni vyrábející pouze nápoje.

"S uplynulým ctvrtletím jsme velmi spokojeni a obe divize vykázaly nárust tržeb, byt vetší spokojenost panuje spíše s divizí orientující se na prípravu pokrmu," rekl prezident PepsiColy Roger Enrico.

Vedení spolecnosti se shodlo na tom, že druhé ctvrtletí provázela celosvetove nižší poptávka po potravinárském zboží a v této souvislosti vyzdvihlo vlastní podporu prodeje, která údajne výrazne posunula tržby nahoru.

zdv jw


Zdroj: ČTK, 17. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 06:46