Agris.cz - agrární portál

Vloni se v Ghaně prodalo o osmnáct procent méně piva

13. 7. 1998 | ČTK

Vloni se v Ghane prodalo o osmnáct procent méne piva

ACCRA 13.cervence (CTK) - V lonském roce se v Ghane prodalo o osmnáct procent méne piva než v lonském roce, avšak ani to neodradilo nejvetší svetové pivovary od investic do této africké zeme. Napsala to dnes agentura Reuters.

Podle analytiku má negativní dopad na spotrebu piva v Ghane nepríznivá ekonomická situace a ghanští obcané si v posledních mesících tento nápoj proste nemohou dovolit. "Jestliže bude ghanská vláda pokracovat v opatreních smerujících ke stabilizaci ekonomiky, pak budou príští roky pro pivovary velmi príznivé," dodal Yofi Grant z Databank Financial Services.

Jenom od ríjna proinvestovaly pivovary Heineken a Guinness více než tricet miliónu dolaru, což dokumentuje jejich víru v potenciál pivovarnictví v Ghane. "Velké svetové pivovary tady investují, protože verí v obrat zdejší ekonomiky. Potom se stane pivo dostupnejším a zacnou realizovat zisk," vysvetlil Grant.

zdv bm


Zdroj: ČTK, 13. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 14:33