Agris.cz - agrární portál

Společnost Vinium se ujala vlastnických práv ve Vínu Bzenec

8. 7. 1998 | ČTK

Spolecnost Vinium se ujala vlastnických práv ve Vínu Bzenec

ZLÍN/VELKÉ PAVLOVICE (okres Breclav) 9.cervence (CTK) - Vinarská a.s. Vinium Velké Pavlovice, která letos v cervnu koupila majoritní podíl 56,96 procenta akcií a.s. Víno Bzenec, se dnes ujala svých vlastnických práv. Získáním vetšinového podílu ve Víne upevnilo Vinium svou pozici druhého nejvetšího producenta prírodních révových vín v Ceské republice. CTK to dnes sdelil reditel marketingu Vinia Miloslav Dvorák.

Pri uzavrení obchodu cinil podíl Vinia na trhu asi devet procent, Vína šest procent. Krome zvýšení tržního podílu na 15 procent rozšírí Vinium nákupní teritorium na jižní Morave, posílí vinarství v regionu s vazbou na prvovýrobu a pozice skupiny vuci odberatelum a konkurenci na trhu s vínem, uvedl reditel.

V dobe uzavrení obchodu cinil obrat skupiny témer 200 miliónu korun a pocet pracovníku byl kolem 250.

"Zámerem skupiny firem Vinium a Víno je posílit tržní pozice na tuzemském trhu do roku 2000 na zhruba 20 procent. V prvním spolecném roce podnikání by mela skupina prekrocit pulmiliardovou hranici obratu a v následujících letech obrat mezirocne zvyšovat," rekl Dvorák.

Propojením obou spolecností dojde k restrukturalizaci výroby s cílem minimalizovat výrobní náklady a posílit rentabilitu produkce. Skupina bude postupne modernizovat výrobní a technologickou základnu pri soucasném zvyšování využití kapacit a efektivnejším hospodarení se stávajícím majetkem, uzavrel reditel.

Kontakt: A.s.Vinium, Velké Pavlovice, tel.:0626/403148, fax: 0626/922560

Karla Havlíková do


Zdroj: ČTK, 8. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 17:14