Agris.cz - agrární portál

Loňský obrat Masokombinátu Písek přesáhl jednu miliardu korun

7. 7. 1998 | ČTK

Lonský obrat Masokombinátu Písek presáhl jednu miliardu korun

PLZEN 7.cervence (CTK) - Masokombinát Písek, zaclenený v roce 1996 do akciové spolecnosti Západoceské reznické a uzenárské družstvo (ZRUD), od svého vzniku v roce 1993 zdvojnásobil obrat, který v lonském roce prekrocil miliardu korun. U príležitosti petiletého výrocí firmy to na dnešní tiskové konferenci uvedl majitel spolecnosti Václav Koranda.

Obrat volného sdružení ZRUD, které patrí k nejvetším ceským výrobcum masných výrobku s podílem témer 20 procent ceského trhu a dále zahrnuje Masokombinát Policku, Chebský masokombinát, Masozávod Krahulcí a servisní firmu REZPOF Plzen, loni prekrocil 3,5 miliardy korun. Skupinu doplnují spolecnosti Reprogen, a.s. Planá nad Lužnicí, Statek Dalovice, a.s., Oderský statek, s.r.o. a Šumavský statek Dlouhá ves, s.r.o., které dotvárejí spojení prvovýrobcu se zpracovatelskými firmami. Celá skupina ZRUD má 2,7 tisíce zamestnancu.

Firma dodává prevážne na trh jižních, západních a severních Cech a do Prahy 120 druhu uzenárských výrobku a 95 druhu výsekových mas. Export pouze do tzv. tretích zemí, což je Ukrajina, Rusko, Slovensko, Slovinsko, Chorvatsko a Bulharsko, predstavuje do deseti procent obratu skupiny. Behem dvou let chce Koranda své výrobky vyvážet i do zemí EU.

Masokombinát Písek vykázal v lonském roce zisk 12,5 miliónu korun a podle Korandy jsou ziskoví všichni clenové sdružení.

V letošním roce chce sdružení ZRUD prekrocit obrat ctyri miliardy korun. V souvislosti s rozvojem firmy, která by mela být jedním z predních podniku v tomto oboru v CR, Koranda nevylucuje kapitálovou úcast zahranicního zájemce.

Pavel Kovárík do


Zdroj: ČTK, 7. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 01:55