Agris.cz - agrární portál

Někteří výrobci nápojů v létě asi neuspokojí požadavky trhu

7. 7. 1998 | ČTK

Nekterí výrobci nápoju v léte asi neuspokojí požadavky trhu

PRAHA 7.cervence (CTK) - Až o polovinu více nápoju prodají v léte nekterí výrobci ve srovnání se zimním obdobím. Pro nekteré výrobce však bude problém uspokojit požadavky trhu, vyplývá z ankety dnešních Zemských novin (ZN). Mohla by to být napríklad minerálka v láhvích z umelé hmoty, vyrábená Hanáckou kyselkou (HK). List to zjistil od pracovníka obchodního oddelení HK Miloše Kolácka.

Duvodem, jak rekl Kolácek listu, je nedostatek zmínených obalu, jejichž výrobu podnik teprve zkušebne zahájil. Zájem zákazníku o nápoj v techto láhvích je vysoký. Prodej minerálky ve sklenených láhvích vzrostl od zacátku cervna o ctvrtinu.

O padesát procent vyšší je v léte prodej Budejovického Budvaru, který v cervnu prodal 121 tisíc hektolitru piva, zatímco v zimních mesících je to v prumeru 80 tisíc hl. Podle výrobního námestka reditele Budvaru je léto zpusob, jak alespon cástecne zlepšit hospodarení firmy, která nemela zacátek tohoto roku príliš úspešný. Nižší koupeschopnost obyvatel se totiž promítá do odbytu pivovaru.

O dvacet procent piva více hodlá v letních mesících prodat také Plzenský Prazdroj, zjistily ZN.

aol vaj


Zdroj: ČTK, 7. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 21:28