Agris.cz - agrární portál

Coca-Cola se dostala do hledáčku italských protimonopolních úřad

7. 7. 1998 | ČTK

Coca-Cola se dostala do hledácku italských protimonopolních úradu

NEW YORK 7.cervence (CTK) - Italské antimonopolní orgány prošetrují, zda Coca-Cola Co a její plnírny nezneužívají dominantního postavení svými exkluzívními smlouvami s odberateli. Dnes o tom informuje deník Wall Street Journal.

Na pocátku vyšetrování stála stížnost PepsiCo Inc na to, že Coca-Cola blokuje její prístup k velkoobchodníkum s nápoji, protože je uplácí bonusy a množstevními slevami za exkluzívní odber produkce Coca-Coly. Organizace pro hospodárskou soutež se nezamerují na obchodní aktivity Coca-Coly poprvé, dodává agentura Reuters.

Již vloni v lednu dostala Coca-Cola za protisoutežní praktiky od francouzských úradu pokutu 1,8 miliónu dolaru. A v prosinci 1996 za "prekážky volné konkurenci" musela spolu s venezuelským obchodním partnerem zaplatit venezuelským úradum dva milióny dolaru, napsal list.

kk bm


Zdroj: ČTK, 7. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 07:19