Agris.cz - agrární portál

LACRUM,a.s. má za prvních pět měsíců zisk téměř osm miliónů Kč

3. 7. 1998 | ČTK

LACRUM,a.s. má za prvních pet mesícu zisk témer osm miliónu Kc

BRNO 3.cervence (CTK) - Zisk 7,7 miliónu korun pri prumerném mesícním obratu 153,9 miliónu korun zaznamenala na konci kvetna a.s. LACRUM, velkoobchodní firma s mlékárenskými výrobky. Od 1.ledna tohoto roku má ctyri nové provozovny v Praze, Jaromeri, Strakonicích a Ostrožské Nové Vsi. "Výsledky jsou nyní mezirocne nesrovnatelné," rekl CTK predseda predstavenstva Ivo Pastrnák.

Lonskou úcetní ztrátu 16 miliónu korun po tvorbe opravných položek oznacil za dan rozbehu aktivit firmy v rozšírené podobe. "Ztrátu z rozhodující cásti vyrovnáme letos," uvedl. Úroky 22,5 miliónu Kc tvorí v letošním roce významnou cást nákladu, provozní zisk ale presto umožnuje firme profitovat.

Investicí 30 miliónu korun získal LACRUM pocátkem roku 1997 provozovny v Olomouci a Ostrave, o pul roku pozdeji i v Decíne. Nyní zamestnává v osmi provozech po celé CR 245 osob. Ocekávaný obrat má dosáhnout 1,75 miliardy korun. Pro zvýšení stability se podnik rozhodl navýšit základní jmení ze 40 na 60 miliónu korun s právní platností od 22.cervna tohoto roku.

Podnikatelskou cinnost zahájila firma privatizací jednoho ze závodu s.p. Lacrum Brno pod názvem Lacrum Komárov, a.s., vysvetlil Pastrnák. Loni k 1.prosinci zmenila spolecnost název na LACRUM, a.s. Tretinový majetkový podíl zde patrí Lacrumu Brno, a.s., jež vznikla z bývalého podnikového reditelství stejnojmenného s.p. "Z hlediska našeho podnikání je významné, že vlastní známku Lacrum," dodal.

Hospodarení a.s. Lacrum Brno je podle Pastrnáka poznamenáno starými pohledávkami a nereálným ocenením nekolika významných majetkových titulu. Opravné položky k nim vedou na konci roku ke ztráte. Firma vedle zmínené známky Lacrum vlastní budovu na Josefské ulici v Brne a rekreacní stredisko. Rozhodující je pravidelný príjem z nájmu, pricemž na konci dubna vykázala z bežné cinnosti provozní zisk.

Jirí Macík do


Zdroj: ČTK, 3. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 21:50