Agris.cz - agrární portál

Plzeňský Prazdroj vyhrál v Chicagu World Beer Championships

2. 7. 1998 | ČTK

Plzenský Prazdroj vyhrál v Chicagu World Beer Championships

PLZEN 2.cervence (CTK) - Prémiový produkt plzenské pivovarnické spolecnosti pivo Pilsner Urquell získalo první místo na tradicním World Beer Championships v americkém Chicagu. Pro CTK to dnes uvedl mluvcí Plzenského Prazdroje Jaroslav Pomp.

Stejný pocet bodu s Prazdrojem v hodnocení kvality získala podle Pompa pivní znacka Schell Pils minnesotského mikropivovaru August Schell Brewing Co.

Mikropivovary zaznamenaly v USA za posledních pet let veliký rozvoj a mají i velkou zásluhu na oživení amerického pivního trhu o chutove bohatší piva. Jejich podíl na celkové spotrebe piva v USA predstavuje necelá tri procenta. Tyto pivovary však nedokáží udržet stabilní kvalitu piva a spotrebitelé se zacínají orientovat na jiné znacky. Práve nyní má podle Pompa Plzenský Prazdroj šanci tento podíl trhu v USA obsadit s ležákem Pilsner Urguell. Spotreba piva na jednoho americana predstavuje 81 litru za rok.

Pivo Pilsner Urquell je svetovými odborníky vnímáno jako první ležák plzenského typu na svete nejvyšší kvality a proto není spolecností do souteží prihlašováno. O jeho nominaci se postarali samotní organizátori pivního mistrovství sveta z Beverage Testing Institutu.

Plzenský Prazdroj chce letos do USA vyvézt 70 tisíc hektolitru piva. Znacku Pilsner Urquell je v soucasné dobe možné koupit ve všech 50 státech Unie a cepuje se v 1400 restauracích.

Pavel Kovárík jw


Zdroj: ČTK, 2. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 01:01