Agris.cz - agrární portál

Pivovar Zubr by rád založil podnik v Rusku nebo na Ukrajině

2. 7. 1998 | ČTK

Pivovar Zubr by rád založil podnik v Rusku nebo na Ukrajine

PREROV 2.cervence (CTK) - Pivovar Zubr by rád založil spolecný podnik na výrobu penivého moku v Rusku nebo na Ukrajine, který by pivem zásoboval tamní perspektivní trhy, na než prerovský pivovar kvuli vysokým dovozním clum jen obtížne proniká. Novinárum to rekl reditel Pivovaru Zubr Pavel Svoboda.

"V Rusku nebo na Ukrajine chceme založit spolecný podnik, do kterého by financne zajištený zahranicní partner vložil pozemky, stavby a infrastrukturu a my bychom poskytli technologii a naše know-how. Jednání nyní probíhají, zatím však nelze ríci, zda budou úspešná," uvedl Svoboda.

Dodal, že prerovský pivovar považuje trhy Ukrajiny a Ruska za velmi perspektivní. "Tamní trhy mají obrovský potenciál. Bohužel obchod s Ruskem a Ukrajinou nyní brzdí vysoká dovozní cla," rekl Svoboda.

Pivovar Zubr, který je soucástí páté nejvetší tuzemské pivovarnické skupiny Moravskoslezské pivovary Prerov, mel loni výstav 355,5 tisíce hektolitru piva. Letos plánuje produkci kolem 390 tisíc hektolitru piva.

Hospodarení prerovského pivovaru loni podle Svobody skoncilo úcetní ztrátou 19 miliónu korun pri tržbách za prodej vlastních výrobku a služeb kolem 262 miliónu korun.

Petr Behal mha


Zdroj: ČTK, 2. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 17:20