Agris.cz - agrární portál

MZe poskytlo z PGRLF 221 mil.Kč subjektům postiženým povodněmi

1. 7. 1998 | ČTK

MZe poskytlo z PGRLF 221 mil.Kc subjektum postiženým povodnemi

PRAHA 1.cervence (CTK) - Podle informací tiskového oddelení MZe byla z prostredku PGRLF poskytnuta dlouhodobá výhodná pujcka v celkové výši 221 miliónu korun 61 subjektum kterým voda všechno zcela znicila, a to na stavby, stacionární technologie a na zvírata.

U 403 subjektu v záplavových oblastech byla zvýšena dotace úroku z úveru o tri procentní body i na již uzavrené úvery. Tato dotace cinila asi 66 miliónu korun.

V letošním roce byla také schválena pujcka celkem 518 miliónu korun pro zaplavené subjekty na obnovu pestebních podmínek, sadu, chmelnic a pudní úrodnosti. Žadatelé o tyto pujcky se teprve hlásí, zatím již bylo schváleno 27 žádostí s celkovou cástkou 45 miliónu korun.

Nevratnou pomoc za poškození polních kultur ve celkové výši 420 miliónu korun obdrželo 743 subjektu.

V oblasti vodního hospodárství smerovalo v letošním i lonském roce celkem 194,7 miliónu korun 64 subjektum. Peti správcum vodních toku bylo poskytnuto v lonském a letošním roce celkem 1,386 miliardy korun, a to zcásti z prostredku státního rozpoctu a zcásti z prostredku Pozemkového fondu.

V lesním hospodárství došlo v dusledku povodní prakticky pouze k presunu financních prostredku prednostne pro povodnová území.

Jak pro CTK uvedl tiskový mluvcí Pozemkového fondu CR (PF) Jirí Štych, v lonském roce poskytl tento fond prímou pomoc pres MZe ve výši 750 miliónu korun a další pomoc ve stejné výši prostrednictvím PGRLF. Krome toho PF odložil prvovýrobcum poškozeným záplavami splátky z privatizace na jeden až tri roky podle stupne poškození a na stejnou dobu poskytl i slevu na nájemném. Soucasne fond hradil škody na vlastním majetku.

opr jw


Zdroj: ČTK, 1. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 22:43