Agris.cz - agrární portál

Nordzucker chce dále expandovat v Polsku a ČR

1. 7. 1998 | ČTK

Nordzucker chce dále expandovat v Polsku a CR

HANNOVER 1.cervence (CTK) - Nemecký Nordzucker, který je ctvrtým nejvetším producentem cukru v Evrope, uzavre nekteré své nemecké závody a namísto toho bude usilovat o další podíly v polských a ceských cukrovarech. Zvlášte v Polsku bude chtít zakládat nové závody, rekl dnes agenture Reuters mluvcí severonemecké firmy.

Pro Ceskou republiku, kde má Nordzucker tretinový podíl v cukrovaru TTD Dobrovice a podíl ve financním holdingu CCY s vlivem na další cukrovary, pripravil Nordzucker program restrukturalizace s cílem do roku 2000 výrazne zlepšit výsledky. Na ziskovosti výroby cukru v CR se podle nemecké spolecnosti negativne projevují nízké ceny a vysoké financní náklady.

Pro Polsko již Nodrzucker založil dcerinou firmu Nordzucker Polska, koupe aktivit je však zde zatím obtížnejší. Firma se zajímá o cukrovar Opalinica u Poznani a o úcast v západopolském státním cukrovarském holdingu.

Nordzucker vznikl letos fúzí Zucker AG Uelzen a Zuckerverbund Nord. V sezóne 1997/98 zvýšila spolecnost obrat o více než 20 procent na 1,92 miliardy DEM. Do roku 2001 chce firma uzavrít tri ze svých nemeckých závodu.

hp mha


Zdroj: ČTK, 1. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 00:38