Agris.cz - agrární portál

KCP chce zabránit manipulaci kursu akcií Jihočeských lesů ČB

1. 7. 1998 | ČTK

KCP chce zabránit manipulaci kursu akcií Jihoceských lesu CB

PRAHA 1.cervence (CTK) - Komise pro cenné papíry pozastavila obchodování s verejne obchodovatelnými akciemi spolecnosti Jihoceské lesy Ceské Budejovice. Provádet transakce na trhu RMS nebude možno od 1. do 10.cervence. Podnetem bylo upozornení na možnost manipulace s kursem akcie. CTK to dnes sdelila tisková tajemnice komise Šárka Samková.

"Takto zmanipulovaný kurs by se mohl promítnout do neúmerného nárustu hodnoty podílových listu podílového fondu, jež nás na tuto skutecnost upozornil," uvedla Samková.

Zpetné odkupy vetšího poctu podílových listu by v konecném dusledku mohly vést k uzavrení podílového fondu a tím poškození zbývajících podílníku. Pozastavením obchodovatelnosti techto akcií ucinila Komise opatrení k zabránení možných spekulací, k nimž by mohlo dojít a tím zabránila možnosti vzniku nenahraditelné újmy investoru, uzavrela Samková.

Tomáš Zimmermann mha


Zdroj: ČTK, 1. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 14:42