Agris.cz - agrární portál

MfD: PGRLF pomůže věřitelům zkrachovalé mlékárny Lakrumka

30. 6. 1998 | ČTK

MfD: PGRLF pomuže veritelum zkrachovalé mlékárny Lakrumka

PRAHA 30.cervna (CTK) - Podpurný a garancní rolnický a lesnický fond (PGRLF) odkoupí od družstev jejich pohledávky vuci zkrachovalé spolecnosti Lakrumka. Píše o tom Mladá fronta Dnes (MfD) s tím, že za nesplacené dluhy brnenské mlékárny v celkové hodnote 55 miliónu korun zaplatí zemedelským podnikum, které se s žádostí o pomoc obrátily na ministerstvo zemedelství, 50 procent jejich hodnoty.

List však zároven informuje i o výhradách proti tomuto rešení. "Zástupci ministerstva zemedelství považovali žádost veritelu za oprávnenou, a proto s ní souhlasili. My to však považujeme za nesystémové rešení bez jakéhokoli klíce," cituje list námestkyni ministra financí a clenku predstavenstva 1 garancního fondu Jana Fürstovou.

O odkup pohledávek požádalo podle MfD 21 zemedelských družstev v dubnu poté, co se Lakrumka letos v únoru kvuli vysokým dluhum ocitla v likvidaci. Ta naopak hodnotí rozhodnutí fondu prinejmenším jako vstrícné gesto.

kri jd


Zdroj: ČTK, 30. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 18:22