Agris.cz - agrární portál

Nošovický pivovar uvádí na trh nové pivo Radegast Klasik

29. 6. 1998 | ČTK

NOŠOVICE (okres Frýdek-Místek) 29.cervna (CTK) - Zcela nový druh piva pod názvem Radegast Klasik uvádí v techto dnech na trh a.s.Pivovar Radegast. Tisková mluvcí spolecnosti Halina Ryšková dnes CTK rekla, že ve zbývající polovine roku hodlá nošovický pivovar vyrobit a prodat více než 200.000 hektolitru tohoto piva s obsahem 3,6 procenta alkoholu.

"Predpokládáme, že poptávka po novém pivu bude, protože jeho cena je velmi prijatelná," uvedla mluvcí. Podle ní je výrobek urcen predevším té skupine spotrebitelu, která v nabídce spolecnosti levnejší druh piva postrádala.

Vedení pivovaru urcilo u nového výrobku základní nákupní cenu 4,35 vcetne DPH za láhev, doporucená prodejní cena je 4,90 koruny. Ryšková dodala, že Radegast Klasik je prvním výrobkem pivní rady Radegast, který je nositelem nové, barevne rozlišené série etiket. Podle ní pivovar letos postupne vymení etikety u všech vyrábených druhu piv.

Mluvcí už dríve uvedla, že nový výrobek by mel reagovat na poptávku po levných druzích piv, která dosud v nabídce spolecnosti zámerne chybela. Potrebu doplnit sortiment si vedení spolecnosti uvedomilo po lonských povodních, kdy se cást jejích zákazníku presunula ke kategorii nejlevnejších segmentu piva a podíl Radegastu na tuzemském trhu klesl na devet z predchozích 15 procent.

Pro letošní rok už byla ohlášena zásadní restrukturalizace Radegast Group, která má zastavit pokles výstavu z lonského a pocátku letošního roku. Celkový prodej piva Radegast by letos mel vzrust na 1,93 miliónu z lonských 1,85 miliónu hektolitru. Tuzemští konzumenti by meli zkonzumovat na 1,8 miliónu hektolitru.

Výrobek Radegast Klasik predstavuje firma jako klasické, lehké, jemne nahorklé pivo, s minimálním prokvašením 78 procent. Na podporu jeho prodeje chystá rozsáhlou propagacní a reklamní kampan. Podíl produkce této znacky na celkovém výstavu príštího roku se podle Ryškové má odvíjet podle poptávky a závisí i na nabídce konkurence.

Kontakt: A.s.Pivovar Radegast, 739 51 Nošovice, tel. 0658/602111, fax 0658/602500

Elena Mazurová mha


Zdroj: ČTK, 29. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 07:09