Agris.cz - agrární portál

Vodky Sovimportu oceněny Zlatým pohárem na Ex Plzeň

29. 6. 1998 | ČTK

Vodky Sovimportu oceneny Zlatým pohárem na Ex Plzen

PLZEN 29.cervna (CTK) - Výrobky mariánskolázenské firmy Sovimport vodky Andrusskaya a Sovimport ocenila porota Zlatým pohárem 26.potravinárského veletrhu Ex Plzen jako produkty obohacující nabídku našeho trhu svou zjemnenou chutí zpusobenou filtrací pres aktivní uhlí. Obchodní reditel Sovimportu David Boruta dnes sdelil, že jde o nové výrobky firmy, která má asi 15procentní podíl na domácím trhu sektu a perlivých vín.

Firma, jejíž lonské tržby cinily 90 miliónu korun, zahájila výrobu Andrusskoye vodky na pocátku letošního roku v nekdejším provozu a.s. Stock Božkov v Prádle u Nepomuku. Vodka Sovimport je zcela nový produkt, který se objeví na trhu po skoncení veletrhu. Investice do zahájení výroby cinily tri milióny korun, rekl.

Krome Nepomuku hodlá spolecnost vodku vyrábet i v Levicích na Slovensku, kde za dva milióny korun zprovozní novou linku 1.cervence. Zatímco kapacita této linky bude deset tisíc litru denne, v Nepomuku je dvojnásobná. Za prvních šest mesícu prodala firma približne 80 tisíc lahví.

V zárí spolecnost zahájí výrobu brandy v licenci francouzské firmy Campagne de Napoleon, do níž vloží 15 miliónu korun. Kvuli této vysoké investici má být letos hospodarení firmy vyrovnané. Díky novým produktum plánuje letos nárust tržeb na 120 miliónu korun a v príštím roce asi 150 miliónu korun, z nichž vodka má tvorit asi tretinu.

Loni spolecnost vyrobila 780 tisíc lahví perlivých vín, což je mezirocne nárust o 20 procent. Na export do Nemecka, Slovenska a Polska smerovalo 40 procent.

Miroslav Molcík jw


Zdroj: ČTK, 29. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 17:16