Agris.cz - agrární portál

Od 1.července začne COPART vykupovat akcie Čokoládoven

29. 6. 1998 | ČTK

Od 1.cervence zacne COPART vykupovat akcie Cokoládoven

PRAHA 29.cervna (CTK) - Spolecnost COPART, majoritní vlastník a.s.Cokoládovny, nabízí minoritním akcionárum této spolecnosti odkup jejich akcií. Transakci, která se uskutecnuje v souvislosti s rozdelením Cokoládoven na dve spolecnosti, zajištuje od 1.cervence do 31.srpna letošního roku spolecnost Patria Finance, jejíž inzerát k odkupu vyšel v dnešním tisku.

Podle této nabídky budou moci držitelé akcií k 30.cervnu letošního roku obdržet 6230 Kc za jednu akcii, pricemž 5650 Kc bude cena akcie a 580 korun bude hodnota mimorádné dividendy, která bude zahrnovat jak dividendu za lonský rok, tak i cástku pripadající akcionári z dosud nerozdeleného zisku spolecnosti od roku 1992. Definitivne potvrdí tuto nabídku úterní valná hromada spolecnosti.

Krome toho mohou akcionári prodat svoje akcie Cokoládoven až do ukoncení procesu rozdelení spolecnosti také na Burze cenných papíru. Musejí však pocítat s nejistou cenou akcie a možná sníženou likviditou trhu.

Vlastníci akcií Cokoládoven, kterí svoje akcie neprodají, se od príštího roku stanou automaticky akcionári spolecnosti Cokoládovny Danone i spolecnosti Cokoládovny Nestlé. Za jednu akcii Cokoládoven v nominální hodnote 1000 korun získá vlastník po akcii každé z nových spolecností v nominálních hodnotách 500 Kc.

Spolecnost COPART, tedy Cokoladovny Partners B.V., je majoritním vlastníkem Cokoládoven s vlastnickým podílem asi 84,5 procenta základního jmení a tvorí ji oba nadnárodní koncerny Danone i Nestlé.

Oldrich Pribík dp


Zdroj: ČTK, 29. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 14:52