Agris.cz - agrární portál

Po šesti týdnech Danone opět na Slovensku

25. 6. 1998 | ČTK

Po šesti týdnech Danone opet na Slovensku

BRATISLAVA 25.cervna (zpravodaj CTK) - Po šesti týdnech embarga na dodávky mlécných výrobku firmy Danone na Slovensko si je od dnešního dne budou moci slovenští spotrebitelé opet kupovat. Vyplývá to ze spolecného jednání predstavitelu slovenského ministerstva zemedelství a firmy Danone, o jehož výsledcích dnes CTK informovala mediální agentura Milton.

"Po zvážení všech aspektu souhlasíme s povolením dovozu výrobku Danone v limitovaných objemech, které nebudou ohrožovat pozice domácích výrobcu. Dovozní opatrení budou platit do doby, než Danone nezahájí vlastní výrobu na Slovensku," uvedli ve spolecném prohlášení státní tajemník Ministerstva zemedelství SR Marián Lipka a výkonný reditel spolecnosti Danone Peter Kelo. S tím, že prijaté rozhodnutí respektuje rostoucí poptávku slovenských spotrebitelu po výrobcích Danone.

Jak Kelo dále uvedl, spolecnost Danone v nebližších mesících prehodnotí nekolik možností výroby a investování na slovenském trhu. Odpovídá to postupu spolecnosti, když po urcitém pusobení na konkrétním trhu tam postupne zrídí místní výrobu.

Danone dováží cerstvé mlécné výrobky na slovenský trh již od roku 1992 a nyní zamestnává na Slovensku pres 60 zamestnancu.

Ján Balašcák mha


Zdroj: ČTK, 25. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 22:41