Agris.cz - agrární portál

Pivovarské muzeum v Plzni plánuje rozšíření expozice

17. 6. 1998 | ČTK

Pivovarské muzeum v Plzni plánuje rozšírení expozice

PLZEN 17.cervna (CTK) - Pivovarské muzeum v Plzni, které je v nejstarších objektech svého druhu na svete, plánuje na príští rok rozšírení své expozice. Pro CTK to dnes uvedl reditel muzea Miloslav Jerábek, který plánuje propojení muzea se sousední budovou soucasné restaurace Na Parkánu a zvetšení jeho expozice i vetší prostory depozitáre.

Plzenské pivovarské muzeum vlastní 14.000 exponátu a jeho prostory jsou pro další rozširování sbírky nedostatecné. Komplex muzea predstavuje stredoveký právovárecný dum z roku 1492 se sladovnou. O zrízení muzea uvažovali plzenští meštané již v roce 1929 organizováním sbírek, ale oficiálne bylo založeno a otevreno o 30 let pozdeji.

Od letošního roku je muzeum otevreno denne vcetne sobot a nedelí od 10:00 do 18:00. Organizované návštevy provázejí pruvodci ovládající anglictinu, nemcinu a francouzštinu. Krome toho mají zahranicní návštevníci k dispozici tišteného pruvodce v 11 svetových jazycích vcetne japonštiny a esperanta. V lonském roce si muzeum prohlédly tisíce návštevníku.

V následujících letech by chtel Jerábek spojit návštevu muzea s ochutnávkou piva a ceské kuchyne, a proto pro návštevníky pripravuje prekvapení, o kterém je podle nej predcasné hovorit.

Pavel Kovárík kš


Zdroj: ČTK, 17. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 19:11