Agris.cz - agrární portál

Danone odkoupí téměř pět miliónů vlastních akcií

20. 5. 1998 | ČTK

Danone odkoupí témer pet miliónu vlastních akcií

PARÍŽ 20.kvetna (CTK) - Francouzský potravinárský koncern Danone, který je jedním z majitelu pražských Cokoládoven, odkoupí zhruba 4,8 miliónu vlastních akcií, což predstavuje približne 6,6 procenta vlastního kapitálu. Odkup bude zahájen v nejbližších dnech a potrvá zhruba do zacátku príštího roku. Celkové náklady na odkup by se mely pohybovat kolem sedmi miliard franku.

"Budeme schopni použít prebytku na hotovostním úctu, aniž bychom omezili rust celé skupiny, predevším na nových trzích," uvedl pred analytiky generální reditel Christian Laubie. Zámer odkoupit cást vlastních akcií na úterní rádné valné hromade akcionáru oznámil také predseda spolecnosti Franck Riboud s tím, že odkup bude zahájen ihned po nezbytném schválení, což by melo být 28.kvetna.

Cílem odkupu je zvýšit zisk na akcii, prispet ke zvýšení jejich hodnoty a v neposlední rade také vyrovnat objem konvertibilních obligací v emisi, aniž by bylo treba vydat další akcie, napsala dnes agentura Reuters.

spr ple


Zdroj: ČTK, 20. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 01:36