Agris.cz - agrární portál

Pražské pivovary již nehodlají zavírat další výrobní provozy

27. 5. 1998 | ČTK

PRAHA 27.kvetna (CTK) - A.s.Pražské pivovary již nehodlá v žádném dalším výrobním provozu ukoncit výrobu. CTK to dnes rekla tisková mluvcí spolecnosti Diana Dobálová s tím, že zastavení provozu v pivovaru ve Vratislavicích nad Nisou záverecným krokem hlavního restrukturalizacního programu spolecnosti.

Kolik prostredku ušetrí zmínená restrukturalizace Pražským pivovarum, však Dobálová nesdelila, uvedla ale, že se toto opatrení výrazne projeví již na letošním hospodárském výsledku. Znacné úspory jsou podle ní ocekávány zejména u fixních nákladu.

V soucasné dobe Pražské pivovary nemají žádný definitivní plán, jak naložit s objektem vratislavického pivovaru, cást jeho výrobního zarízená však má být použita ve stávajících provozech spolecnosti. Objekt holešovického pivovaru, který spolecnost uzavrela pocátkem letošního roku, byl nabídnut letos v kvetnu k prodeji na volném trhu.

Znacky, které vyrábely zrušené pivovary, tedy piva Vratislav a Meštan, bude spolecnost vyrábet v nekterém ze svých pražských provozu. Objem jejich produkce bude podle Dobálové záviset na zájmu spotrebitelu. Vloni cinila produkce piva znacky Vratislav 340.000 hektolitru a produkce Meštanu 176.000 hektolitru. Lonská celková produkce Pražských pivovaru presáhla 2,66 miliónu hektolitru piva.

Soucasná výrobní kapacita Pražských pivovaru je zhruba tri milióny hektolitru piva rocne, pricemž je zatím využívána z 90 procent. Spolecnost podle Dobálové nehodlá dále výrobní kapacity rozširovat.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 27. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 07:23