Agris.cz - agrární portál

Pivovar Radegast chce vyrábět levné pivo

28. 5. 1998 | ČTK

Pivovar Radegast chce vyrábet levné pivo

NOŠOVICE (okres Frýdek-Místek) 28.kvetna (CTK) - Projekt výroby levného piva pripravuje bez ohledu na schválení ci neschválení fúze s Plzenským Prazdrojem Pivovar Radegast. Po dnešní rádné valné hromade spolecnosti to novinárum rekla tisková mluvcí spolecnosti Halina Ryšková. Bližší podrobnosti odmítla uvést.

Spolecnost chce tak podle mluvcí reagovat na snížení koupeschopnosti obyvatelstva. To se po lonských povodních zamerilo na nákup zvlášte lahvového piva v kategorii nejlevnejších segmentu, které v minulosti znacka Radegast zámerne neobsahovala.

Podíl techto piv presáhl na severní Morave, kde Radegast prodává 72 procent z celkové produkce, ke konci minulého roku 20 procent celkového prodeje lahvového piva. Ryšková proto oznacila za úspech mezirocní pokles tuzemského prodeje piva znacky Radegast o 17.000 hektolitru pri zvýšení prumerných prodejních cen piv v maloobchode o 1,20 koruny.

Pokles výstavu, který Ryšková neupresnila, pokracoval ze stejného duvodu i v 1.ctvrtletí 1998. Podle mluvcí už první letošní predstavenstvo prijalo analýzu a pozmenilo celkovou strategii ve výrobe a prodeji. Tato opatrení by mela vést k postupnému navýšení výstavu na celkových 1,93 miliónu hektolitru piva z predchozích 1,85 miliónu hektolitru.

Skupina Radegast letos projde zásadní restrukturalizací. Její soucástí bude sjednocení veškeré obchodní cinnosti celé skupiny do jednoho subjektu. Dále se predpokládá vyrešení pozice ztrátového Pivovaru Radegast Sedlec ve skupine a zrušení reklamní s.r.o.Privilegium. Pocet kapitálových úcastí ve spolecnostech by se mel s výjimkou výroby a prodeje piva ve skupine snížit na minimum.

Radegast Group se postupne zbaví podílu v a.s.FC Baník, Park Golf Club, Pivovary a sladovny výzkum a služby Praha, Národní dum-Radhošt a pravdepodobne i Pivovaru Radegast Sedlec, pokud se jej nepodarí revitalizovat.

Elena Mazurová jw


Zdroj: ČTK, 28. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 12:50