Agris.cz - agrární portál

Danone kupuje významného asijského producenta balené vody

8. 6. 1998 | ČTK

PARÍŽ 8.cervna (CTK) - Francouzská potravinárská skupina Danone, svetová dvojka v prodeji balené vody, vstoupila do prední indonéské skupiny Aqua. Tato skupina je nejen hlavním výrobcem vody v Indonésii, ale i významným dodavatelem pitné vody v celé Asii, kde ovládá deset procent trhu, vyplývá z dnešního prohlášení francouzské firmy. V Indonésii její podíl dosahuje 50 procent.

Asijská odnož Danone - Danone Asia - podepsala s indonéskou rodinou Utomo smlouvu, podle níž prebírá 40 procent indonéské financní spolecnosti PT Tirta Investama, která firmu Aqua vetšinove vlastní. Zbývající drobné podíly v Aqua mají místní balírny vod, upresnuje Danone, která prebírá vedení Aqua do vlastních rukou.

Produkce skupiny Aqua bude "velmi rychle prodávána pod znackou Aqua Danone, což pomuže ve výrazném zlepšení" pozice Danone na asijském kontinente, dodává francouzská skupina. Obrat indonéské Aqua je slabý, dosahuje pouhých 180 miliónu franku rocne (30 miliónu dolaru). O výši ceny se ale Danone nezmínila.

Francouzská skupina rocne vyprodukuje 4,7 miliardy litru balené vody rocne. Asijský trh rocne vstrebá 11 miliard litru a indonéský 2,5 miliardy litru. Znacka "Aqua" je vyvážena do nekolika zemí jihovýchodní Asie, zejména do Singapuru, dodává agentura AFP.

kk bm


Zdroj: ČTK, 8. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 09:14