Agris.cz - agrární portál

Pěstitelé řepy se sjeli do Unčovic, aby poznali novinky v oboru

9. 6. 1998 | ČTK

Pestitelé repy se sjeli do Uncovic, aby poznali novinky v oboru

UNCOVICE (okres Olomouc) 9.cervna (CTK) - Desítky pestitelu cukrové repy z celé Ceské republiky se dnes dopoledne sjely do Uncovic na Olomoucku, aby se zde na pravidelném setkání nazvaném Reparský den seznámily s novinkami v jejich oboru.

Jaromír Chochola z Reparského institutu Semcice, který spolecne se Zemedelským družstvem Uncovice Reparské dny porádal, dnes CTK rekl, že zemedelci meli možnost porovnat kvalitu jednotlivých odrud repy, jimiž bylo oseto pokusné pole nedaleko Uncovic. "Krome toho se seznámili s novinkami výrobcu chemických postriku a zemedelské mechanizace k obdelávání polí osetých cukrovou repou," dodal Chochola.

Na prehlídce prezentovalo svoje výrobky sedm firem vyrábejících chemické prípravky na ošetrení polí, jedna osivárská spolecnost a osm podniku vyrábejících zemedelskou mechanizaci.

beh kri


Zdroj: ČTK, 9. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 13:40