Agris.cz - agrární portál

V Luhačovicích se připravuje konference o zemědělství

4. 6. 1998 | ČTK

V Luhacovicích se pripravuje konference o zemedelství

BRNO 4.cervna (CTK) - Provozování ekologického zemedelství, které by nemelo negativní vliv na životní prostredí a s tím spojené problémy, budou tématem šesté mezinárodní konference Evropského fóra pro ochranu prírody a pastevectví, které bude v sobotu zahájeno v Luhacovicích na Zlínsku. Akce se letos podle jednoho z organizátoru Jaroslava Ungermana zúcastní stovka odborníku z CR a z dalších 20 zemí.

"Na setkání se bude mluvit zejména o praktických príkladech tak, aby si mohli úcastníci vymenit své zkušenosti a poznatky. Zámerem je pak predevším porovnání této cásti zemedelské politiky mezi zememi Evropy," dodal Ungerman. Soucástí akce bude podle nej i zasedání mezinárodní nadace Avalon pro podporu ekologického a trvale udržitelného zemedelství v zemích strední a východní Evropy.

Na úvod konference pripravili organizátori celodenní exkurzi do Chránené krajinné oblasti a Biosferické rezervace Bílé Karpaty, kde by její úcastníci meli navštívit zemedelské podniky zabývající se pastevectvím a chovem skotu bez mlécné produkce. Dále je na programu setkání celá rada odborných prednášek.

Fórum je registrováno jako mezinárodní nezisková organizace se sídlem v Anglii a je rízeno skupinou 28 clenu ze 14 zemí. K dosažení svých cílu porádá jednou za dva roky konferenci, pro niž byly letos zvoleny Luhacovice. Fórum organizuje také výzkum ekologických a ekonomických vztahu v systémech zemedelství podporujících ochranu prírody.

Vladimír Klepác mhm mha


Zdroj: ČTK, 4. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 01:44