Agris.cz - agrární portál

Zisk Heinekenu vloni vzrostl o 16 procent

13. 3. 1998 | ČTK

AMSTERDAM 13.brezna (CTK) - Nizozemský pivovar Heineken vloni zvýšil svuj cistý zisk v porovnání s predcházejícím rocním obdobím o 16 procent. Oznámila to dnes agentura Reuters s odvoláním na výrocní zprávu spolecnosti.

Cistý zisk spolecnosti dosáhl 761 miliónu guldenu (369,4 miliónu dolaru) a nebýt nepríznivého vývoje tržeb v Asii kvuli ekonomické krizi, cistý zisk by zrejme prekonal osmisetmiliónovou hranici. Druhý nejvetší pivovar na svete navíc predpokládá pro letošní rok další zvyšování zisku, který by se za príznivých podmínek behem letošního roku mohl priblížit hranici jedné miliardy guldenu.

Tržby spolecnosti vloni dosáhly 13,51 miliardy guldenu, což je o 11 procent více než v predcházejícím roce. "Hodne nám pomohly nižší ceny surovin nutných k výrobe piva a také pohyby menových kursu nám ve vetšine prípadu prišly vhod," rekl reditel pacifické divize Heinekenu Maarten Rijkens.

Heineken ocekává v druhé polovine letošního roku zvrat nepríznivého trendu v Asii a zvýšení poptávky ve vetšine evropských zemích. Dnešní oznámení hodnoty cistého zisku za lonský rok podstatne zvýšilo zájem investoru o akcie spolecnosti, které na amsterdamské burze posílily o devet procent.

zdv ple


Zdroj: ČTK, 13. 3. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 03:58