Agris.cz - agrární portál

V Lisabonu se začne 2.června jednat o ochraně evropských lesů

26. 5. 1998 | ČTK

V Lisabonu se zacne 2.cervna jednat o ochrane evropských lesu

PRAHA 26.kvetna (CTK) - Trídenní 3.ministerská konference o ochrane lesu v Evrope bude zahájena 2.cervna v portugalském Lisabonu. CTK o tom dnes informovalo tiskové oddelení Ministerstva zemedelství CR. Ceskou delegaci povede na konferenci námestek ministra zemedelství pro lesní a vodní hospodárství Pavel Rybnícek.

Pripravovaná konference klade duraz zejména na deklaraci podpory sociálních a ekonomických aspektu trvale udržitelného hospodarení v lesích. Konference chce podporovat také proces spojený s vytvárením celoevropských kritérií a ukazatelu formulovaných v provozních smernicích pro trvale udržitelné hospodarení v lesích.

Konference se má podle organizátoru zúcastnit 41 státu, které se podílejí na tomto procesu, a dalších 13 státu, které budou v Lisabonu v roli pozorovatelu. Pozvána je také rada mezinárodních organizací. Lisabonská konference navazuje na obdobné akce, které se konaly v roce 1990 ve Štrasburku a v roce 1993 v Helsinkách.

Oldrich Pribík bm


Zdroj: ČTK, 26. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 02:26