Agris.cz - agrární portál

Ministerstvo zemědělství zveřejní informace o dotacích

20. 2. 1998 | ČTK

Ministerstvo zemedelství zverejní informace o dotacích

PRAHA 20.února (CTK) - V zájmu širší informovanosti o poskytování prostredku ze státního rozpoctu budou verejným sdelovacím prostredkum predány veškeré informace o dotacích a dalších formách podpor cerpaných podnikatelskými subjekty. Shodli se na tom místopredseda vlády a ministr zemedelství Josef Lux s ministrem financí Ivanem Pilipem, kterí dnes o problému zverejnování informací o príjemcích dotací jednali.

CTK o tom dnes informovala tisková mluvcí ministerstva zemedelství Marcela Dvoráková s tím, že ministr Lux rozhodl, že ministerstvo zemedelství zacne tyto informace predávat novinárum, kterí o ne projeví zájem, již príští týden.

Uvedla, že oba ministri kladou i nadále velký duraz na nutnost prijetí zákona o poskytování informací o cinnosti státních orgánu a orgánu územní samosprávy, který má podle usnesení vlády z 2.února predložit ministr kultury.

Seznam príjemcu zemedelských dotací, který pred více jak mesícem predal médiím ministr a mluvcí vlády Vladimír Mlynár, obsahuje témer 12.500 jmen lidí nebo spolecností. Ze seznamu, nebo alespon z verze, kterou disponuje CTK, není ale patrné, kolik kdo obdržel penez.

Ministerstvo zemedelství v soucasné dobe poskytuje informace o príjemcích zemedelských dotací ke kontrole ministerstvu financí, jeho prostrednictvím financním úradum a na požádání také Nejvyššímu kontrolnímu úradu a Poslanecké snemovne.

do bm


Zdroj: ČTK, 20. 2. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 03:45