Agris.cz - agrární portál

Pražské pivovary zastavují výrobu v holešovickém pivovaru

26. 1. 1998 | ČTK

PRAHA 26.ledna (CTK) - Nejpozdeji 31.brezna letošního roku zcela zastaví a.s.Pražské pivovary provoz v Prvním pražském meštanském pivovaru v Holešovicích. Provoz varny a sladovny byl v tomto pivovaru zastaven již v polovine letošního ledna. CTK o tom dnes informovala tisková mluvcí spolecnosti Diana Dobálová.

Podle jejích informací Pražské pivovary hodlají soustredit svou pražskou výrobu do dvou míst, a to na Smíchov a do Braníka.

V Prvním pražském meštanském pivovaru v Holešovicích se rocne vyrobilo asi 300.000 hektolitru piva a 2600 tun sladu. Jeho podíl na celkovém výstavu spolecnosti cinil v lonském roce 8,4 procenta. Holešovický pivovar zamestnává 112 pracovníku.

Podle Dobálové je zatím predcasné uvádet konkrétní pocet zamestnancu, s nimiž dojde k ukoncení pracovního pomeru. Firma však schopné a kvalifikované zamestnance umístí v pivovarech Braník a Staropramen, ostatní dostanou v souladu se Zákoníkem práce výpoved.

V pivovaru Staropramen hodlají Pražské pivovary i nadále vyrábet pivo znacky Meštan. O tom, jak budou dále využívány objekty holešovického pivovaru, zatím nebylo podle Dobálové rozhodnuto. S výjimkou stácecí linky na KEG sudy, která bude presunuta do smíchovského pivovaru, nemá spolecnost žádné definitivní plány s tímto objektem ani s jeho vybavením.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 26. 1. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 03:49