Agris.cz - agrární portál

Vítězové mezinárodní soutěže lesnické všestrannosti jsou z Brna

26. 4. 1998 | ČTK

Vítezové mezinárodní souteže lesnické všestrannosti jsou z Brna

KRTINY (okres Blansko) 26.dubna (CTK) - Vítezem XIV.rocníku Mezinárodní souteže lesnické všestrannosti studentu lesnických a drevarských fakult, která skoncila v sobotu vecer ve Krtinách v okrese Blansko, se stalo druhé družstvo Lesnické fakulty brnenské Mendelovy zemedelské a lesnické univerzity. Soutež jednotlivcu vyhrál Petr Cajpt z družstva Brno I. CTK o tom informovali poradatelé.

Na druhém míste v souteži ctyrclenných družstev skoncilo první družstvo Brna a tretí byli studenti lesnické fakulty z madarské Soproni. Trídenní soutež absolvovalo 20 družstev z CR, Madarska a Polska. Soutežními disciplínami bylo napríklad kácení a odvetvování stromu, montáž rezací cásti motorové pily, odrezávání kotoucu z ležícího i stojícího kuláce, myslivecké strelby, znalostní souteže ochrany prírody a lesnická taxace.

Poradatelé pro CTK také uvedli, že zmínené souteže lesnické všestrannosti studentu se porádají ctyrikrát rocne, a to koncem brezna v polské Poznani, zacátkem dubna v nemeckém Freiburgu, koncem dubna v Brne a v ríjnu v madarské Soproni.

Jirí Šesták jw


Zdroj: ČTK, 26. 4. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 06:01