Agris.cz - agrární portál

Belgický ministr zemědělství dnes bude jednat s Luxem

21. 5. 1998 | ČTK

Belgický ministr zemedelství dnes bude jednat s Luxem

PRAHA 21.kvetna (CTK) - Ministr zemedelství a malých a stredních podniku Belgického království Karl Pinxten bude dnes vecer jednat s místopredsedou vlády a ministrem zemedelství CR Josefem Luxem v rámci své dvoudenní návštevy Ceské republiky. CTK o tom informovala tisková mluvcí MZe Marcela Dvoráková.

Jednání obou ministru by se mela týkat zejména pripravenosti CR na vstup do EU, soucasného stavu ceského zemedelství a vztahu CR ke spolecné zemedelské politice EU.

Ceská strana navrhne zrejme ješte další témata jednání. Mimo jiné napríklad možnost uplatnení ceských výrobku v Belgii, napríklad piva, sýru, masných výrobku z drubežího a veprového masa, dále spolupráci ve vedecké oblasti, zejména v otázkách šlechtení drubeže, a spolupráci v poradenství.

Jednání se má také týkat rozdelování preferencních kvót poskytovaných CR mezi jednotlivé zeme EU, zkušeností z pozemkových úprav v Belgii a politiky týkající se trhu se zemedelskou pudou. Ceská strana se bude také zajímat o stanovisko Belgicanu k rozvoji ceského potravinárského prumyslu a k otázkám strategie zachování ceských tradicních výrob po vstupu CR do EU i o prípadný vstup belgických podniku do tuzemských potravinárských oboru.

Druhý den návštevy si belgický ministr prohlédne pestování a skladování ovoce v zemedelském družstvu Dolany v okrese Náchod a chov mlécného skotu v ZD Krásná Hora na Príbramsku. Ve 14:30 bude Pinxten prijat v zemedelském výboru Poslanecké snemovny.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 21. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 01.05.2024 23:12