Agris.cz - agrární portál

Horní komora ruského parlamentu schválila zákon o půdě

20. 5. 1998 | ČTK

Horní komora ruského parlamentu schválila zákon o pude

MOSKVA 20.kvetna (CTK) - Kontroverzní návrh zákona o pude schválila dnes Rada federace, horní komora ruského parlamentu. Tento dokument prakticky znemožnuje volný prodej zemedelské pudy. Napsala to agentura Reuters. Pro návrh se vyjádrilo 97 poslancu, proti hlasovalo 21.

Podle vyjádrení prezidentova zástupce v rade Anatolije Slivy bude Jelcin nepochybne zákon vetovat, protože je v rozporu s ústavou. Dokument je rovnež porušením kompromisních rozhodnutí, k nimž dospeli vloni prezident, premiér a celní predstavitelé parlamentu, konstatoval Sliva.

Státní duma, levicovou opozicí ovládaná dolní komora parlamentu, v dubnu pozemkový zákon schválila pres námitky Kremlu presvedceného, že dokument v nynejší forme znemožnuje realizaci reforem hroutícího se zemedelského sektoru.

Poslanci dumy, jejichž názor na tento problém sdílí velká vetšina zákonodárcu Rady federace, jsou pevne presvedceni o nutnosti omezit právo na nákup a prodej zemedelské pudy, aby se tak predešlo jejímu zneužívání ke spekulacím.

ros ank


Zdroj: ČTK, 20. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 00:38